دیگ روغن داغ چیست؟

روغن داغ

دیگ روغن داغ چیست؟

 

دیگ روغن داغ یا بویلر روغن داغ (Hot Oil Boiler)  یا هیتر روغن داغ (Thermal Oil Heater) دستگاهی است که جهت انتقال حرارت بین سیال گرما گیرنده (روغن مخصوص حرارتی) و سیال گرما دهنده (گازهای داغ حاصل از احتراق مشعل)  به کار می رود. در این دیگ ها با ایجاد سطح انتقال حرارت لازم ، گرمای گازهای حاصل از احتراق مشعل به روغن حرارتی در حال گردش منتقل گشته و موجب افزایش دمای آن می گردد.

با استفاده از دیگ روغن داغ دستیابی به دمای بالا در فشار کار پایین امکان پذیر می باشد. درجه حرارت کار دیگ روغن داغ معمولا بین ۱۵۰ الی ۳۰۰ درجه سانتیگراد می باشد. (دماهای کار بالاتر مستلزم استفاده از متریال ، تجهیزات و روغن حرارتی مخصوص بوده و با توجه به خطرات و استهلاک بیشتر سیستم توصیه نمی گردد.)

 

1563024009 5505603 بویلر روغن داغ

گروه کارخانجات صنعتی رادفر

 

انواع دیگ روغن داغ

 

بویلر روغن داغ افقی یا عمودی

 

دیگ های روغن داغ، متناسب با ظرفیت و مشخصات طراحی به دو صورت افقی یا عمودی تولید می گردد که هر دو دارای معایب و مزایای مربوط به خود می باشد. معمولا از دیگ های عمودی  بیشتر در ظرفیت های پایین و یا به دلیل محدودیت فضا استفاده می گردد. همچنین بویلرهای افقی معمولا دارای راندمان بالاتری می باشند.

 

بویلر روغن داغ گاز سوز ، گازوئیل سوز ، دوگانه سوز

 

دیگ های روغن داغ، بر اساس سوخت در دسترس در محل نصب به همراه مشعل گازسوز یا مشعل گازوئیل سوز یا مشعل دوگانه سوز (گاز و گازوئیل) یا مشعل سه گانه سوز ( گاز ، گازوئیل و مازوت)  تولید می گردد.

 

hot oil boiler pic2b

گروه کارخانجات صنعتی رادفر

 

مزایای دیگ روغن داغ:

برخی مزایای سیستم روغن داغ نسبت به آب داغ یا بخار عبارت است از:

تامین دمای بالا در فشار کار پایین.

عدم رسوب گرفتگی و عدم کاهش انتقال حرارت.

عدم نیاز به سختی گیر ، دی اریتور ، منبع کندانس و…

عدم خوردگی به دلیل ساختار شیمیایی روغن حرارتی

عدم احتمال یخ زدگی در مواقع خاموش بودن دستگاه.

کاربری راحت تر و نیاز به نگهداری کمتر و آسان تر.

طول عمر بیشتر و ایمنی واطمینان بالاتر.

لازم به ذکر است با توجه به دمای کار بالا در بویلر های روغن داغ رعایت اصول ایمنی در طراحی و ساخت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و هرگونه بی توجهی به پیچیدگی های فنی و اصول ایمنی آن می تواند موجب ایجاد صدمات جانی و خسارات های مالی فراوانی گردد .

امتیاز: 1/ 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *