شیر انبساط الکترونیکی
شیر انبساط در کنار کمپرسور،کندانسور و اواپراتور یکی از چهار جزء اصلی سیکل سرمایش فریونی ست. شیر انبساط ضمن شکستن فشار مبرد مایع ارسال شده وظیفه ی کنترل کیفیت و کمیت مبرد ورودی به اوپراتورهای انبساط مستقیم را عهده دار است. در عرصهی ساخت و تولید یخچال و وسایل خنکسازی و یا تهویه همواره در یک سیکل بسته از انبساط سیال استفاده میشود و شیر انبساط الکترونیکی پای ثابت این فرایند هستند. در حال حاضر تولید شیر انبساط بیشتر به منظور استفاده در فرایند سردسازی و تهویه میباشد.
ETS یک سری از شیر های انبساط الکترونیکی دانفوس میباشد. این شیر انبساط الکترونیکی دانفوس تامین کننده همه نیازهای سیستمهای سردخانه و تهویه مطبوع با عملکرد قابل اطمینان میباشد. بنابراین، امکان استفاده از ویژگی جریان دوگانه (bi-flow) و درنتیجه کاربرد به صورت هیت پمپ ممکن میباشد. متعادل بودن طراحی این شیر انبساطی و در نتیجه قابلیت بسته شدن کامل شیر برقی در هر دو جهت جریان استفاده از موتور دو قطبی در طراحی این اکسپنشن ولو الکترونیکی دانفوس که نظم جریانی بسیار دقیقی را فراهم میکند.
در حالت کلی وظایف شیر انبساط سه مورد میباشد:
کاهش فشار ورودی اواپراتور
کاهش دمای مبرد به وسیلهی تبخیر جزئی آن
مدیریت جریان جرم سیال ورودی به اواپراتور
شیر انبساط در تهویه کاربردهای زیادی دارد و در دو دستهی همسانساز داخلی و خارجی موجود میباشد که هر کدام مکانیزم عملکرد خود را دارد و در صورتی که مبرد از آب برای سردسازی استفاده کند از این شیر انبساط در چیلرهای آب خنک نیز استفاده میشود.
چند قابلیت مهم شیر انبساط الکترونیکی:
قابل استفاده برای سیستمهای بدون نیاز به روانکاری
اشغال فضای کمتر برای نصب: ارتفاع کم، حجم کم و وزن کم
سر و صدای خیلی کمتر نسبت به نوع ترموستاتیکی آن
عملکرد سریع و مصرف انرژی نسبتا پایین
قابل استفاده برای سیستمهای برگشتپذیر نظیر پمپها و جریانهای رفت و برگشتی
مزایای شیر انبساط الکترونیکی :
عملکرد به مراتب سریعتر
دقت بسیار بالا
مصرف انرژی کم
قابل استفاده برای سیستمهای برگشتپذیر
ابعاد کوچکتر نسبت به اکسپنشن ولو ترموستاتیکی
آلودگی صوتی کمتر نبست به شیر انبساط ترموستاتیکی
قابلیت اطمینان بالاتر
بهینهسازی دما و جلوگیری از ازدیاد بیش از حد گرما
قابلیت استفاده برای انواع مبردها
معایب :
تنها عیبی که به این نوع از شیرهای انبساط وارد است هزینه بالای آنهاست، ولی واضح است که استفاده آنها با وجود افزایش هزینه اولیه توجیه دارد، خصوصا برای سیستمهایی با بار برودتی بالا.