لوگوی مبدل حرارتی

Cold Storage > Freezing tunnel

تونل های انجماد

تونل های انجماد سریع گروه کارخانجات رادفر یک راهکار موثر در انجماد مواد غذایی با حفظ کیفیت و راندمان بالا می باشد.

تغییر سبک زندگی و افزایش تقاضا برای مواد غذایی منجمد و همچنین نیاز برای انجماد با کمترین کاهش کیفیت صنایع مختلف را برای به کارگیری سیستم های انجماد سریع برانگیخته است. IQF یکی از روشهای انجماد است که مورد توجه بسیاری از صنایع قرار گرفته است.

ما در گروه کارخانجات صنعتی رادفر، توانسته ایم برای هر فرآیند انجماد، پاسخی داشته باشیم تا شما بتوانید بر اساس نیازهای خاص تولید، بهترین طرح و ظرفیت مورد نیاز را به دست آورده و در بازار رقابتی تولید و فرآوری صنایع غذایی متمایز شوید.

با ما در تماس باشید!

آیا به اطلاعات بیشتری نیاز دارید؟
می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تماس با ما تماس با ما

تونل های انجماد گروه صنعتی رادفر

صنعت غذا و فرآورده های آن یک محیط کسب و کار دائما در حال تغییر با رقابت مداوم است ولی از سویی، شما می توانید با ارائه راهکارهای پیشرفته و جدید همچون استفاده از فناوری انجماد سریع، که امکان ذخیره سازی محصولات فصلی تان را در تمام طول سال با بهترین کیفیت فراهم میکند،کسب و کار خود را در فضای بازار توسعه دهید.

گروه کارخانجات رادفر با توجه به نیاز و محصولات مشتریان خود انواع تونل های انجماد خطی و مارپیچی را با بالاترین بازدهی طراحی و تولید می کند. در طراحی و ساخت تونل های انجماد بالاترین استانداردها و تکنولوژی های روز لحاظ گردیده تا مواد غذایی منجمد با بالاترین کیفیت را دراختیار مشتریان قرار دهد.

تونل انجماد مارپیچی (اسپیرال)

تونل انجماد خطی تسمه ای

جهت ردیافت مشاوره تماس بگیرید

freezing 1

انواع انجماد

به طور معمول غذاها به دو صورت آهسته و سریع، منجمد می شوند .

انجماد آهسته

این روش معمولا برای منجمد کردن مقادیر ۵ تا ۱۵ کیلوگرمی مرغ، ماهی، میوه و گوشت گاو استفاده می شود که در این روش مواد غذایی در یک اتاق با دمایی مابین منفی ۱۸ تا ۴۰ درجه سانتی گراد طی سه ساعت تا سه روز به صورت آرام منجمد می شوند.

با توجه به اینکه مهم ترین فاکتورها برای حفظ ایمنی و ارزش غذایی محصولات منجمد توجه به مواردی همچون ماهیت محصول اولیه – شرایط و امکانات حمل، آماده سازی و نگه داری محصول و علی الخصوص بکار بردن مناسب ترین روش انجماد برای محصول است، روش انجماد آهسته برای مقیاس های بزرگ محصولات غذایی کافی و پاسخگو نیست.

لذا برای حفظ حداکثری کیفیت نهایی محصول و استفاده بهینه و کارآمد از برودت، انجماد سریع با فن آوری IQF پدید آمد.

انجماد سریع یا iqf

در انجماد سریع از سالن های بزرگ مانند تونل های انجماد با سرمای منفی ۳۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد استفاده می شود که می‌توانند مقادیر زیادی از محصولات را در مدت زمان کوتاه  منجمد کنند .

این روش تخصصی انجماد به نام IQF (مخفف عبارتIndividually Quick Frozen) شناخته می شود و برای اولین بار در سال ۱۸۷۵ با استفاده از آمونیاک انجام شد.

خاص بودن آن به دلیل توانایی در انجماد منفک شده کلیه اجزای محصول و فریز شدن بدون یخ زدگی است.به عنوان مثال، اگر نخود فرنگی را در فریزر معمولی منجمد کنید و پس از گذشت چند هفته آن را برای مصرف خارج کنید،خواهید دید که همه نخودها به هم چسبیده اند. اما در فریزر تونلی، تمام نخود فرنگی ها پس از انجماد از یکدیگر جدا می مانند.

همچنین در انجماد آهسته معمولا کریستال های بزرگ یخ تشکیل می شود که به دیواره های سلولی مواد غذایی آسیب رسانده و کیفیت غذا را کاهش می دهد در حالی که در انجماد IQF  بجای فرآیند تشکیل کریستال یخ بزرگتر، تبلور یخ بین -۱ تا -۴ درجه سانتیگراد انجام و مواد غذایی را در سریع ترین زمان ممکن منجمد می کنند و در نتیجه کیفیت محصول حفظ می شود.

انجماد سریع محصولات غذایی

چه کسانی از فناوری iqf استفاده می کنند؟

این روش در طیف وسیعی از صنایع، از نانوایی ها گرفته تا تولید ماهی، مرغ، گوشت قرمز و همچنین تولیدکنندگان میوه و سبزیجات استفاده می شود.

بخش های اصلی بازار برای IQF عبارتند از:

  • شرکت های فعال در تجارت نگهداری و توزیع مواد غذایی که همواره می خواهند مقادیر بسیار زیادی از مواد غذایی را به طور منظم منجمد کنند
  • هتل ها، رستوران ها، کترینگ ها، غذاخوری ها و فروشگاه های خرده فروشی برای مصرف مستقیم
  • صنایع غذایی که از میوه ها و سبزیجات به عنوان ماده خام استفاده می کنند.
  • کسب و کارهای فعال در زمینه تولید و نگهداری غذاهای دریایی، ماهی صدفی، گوشت، غذاهای فرآوری شده و آماده و غیره
شرکت هایی که در تجارت نگهداری و توزیع مواد غذایی فعالیت می کنندشرکت هایی که در تجارت نگهداری و توزیع مواد غذایی فعالیت می کنندشرکت هایی که در تجارت نگهداری و توزیع مواد غذایی فعالیت می کنندشرکت هایی که در تجارت نگهداری و توزیع مواد غذایی فعالیت می کنند

شرکت های نگهداری و توزیع مواد غذایی

مواد غذایی منجمد شده با فناوری IQF

کسب و کارهای فعال در زمینه تولید و نگهداری میگو، ماهی، صدف و …

Canteens

هتل، رستوران و کترینگ ها

مواد غذایی منجمد شده با فناوری IQF

صنایع غذایی

مزایای تونل انجماد:

در مقایسه با سایر فریزرهای تجاری، تونل انجماد دارای بالاترین استانداردهای انجمادِ با کیفیت در بازار بوده و از نظر کارایی، میزان بازده انرژی بیشتری دارند که این ویژگی به مشاغل کمک می کند تا هزینه های بلند مدت را کاهش و سود خود را به صورت تصاعدی افزایش دهند.

مزایای تونل انجماد
  • کاهش فرآیند انجماد ( حدودا ۱۰ تا ۱۲ دقیقه)
  • هزینه بسیار کمتر نسبت به هزینه ساخت سردخانه
  • فریز کردن مقادیر زیادی از مواد غذایی در فضای کم با حفظ کیفیت
  • عدم نیاز به هیچ نوع نگهداری شیمیایی برای افزایش ماندگاری محصول
  • حفظ رنگ، مزه و شکل محصولات غذایی بدلیل عدم تشکیل کریستال های بزرگ
  • حفاظت از مواد غذایی در برابر آلودگی به دلیل دمای پایین و توقف فعالیت میکروارگانیسم های فاسد کننده(میکروب، کپک و مخمرها)
  • حفظ بافت و ویژگی های ارگانولپتیکی و تغذیه ای مشابه شکل خام محصول منجمد شده به دلیل کاهش آبگیری محصول
  • صرفه جویی در انرژی و زمان با امکان جداسازی راحت قطعات محصول بدلیل منجمد کردن جداگانه هر یک از قطعات محصول (به جای آب کردن یک کیسه کامل برای خارج کردن مقداری از مواد، فقط مقدار مورد نیاز خود را بر می داریم)

اجزای تونل انجماد و روش کلی کار

یک فریزر تونلی برودتی از چهار بخش اصلی تشکیل شده است:

  • یک محفظه عایق که دارای یک تسمه نقاله برای حمل محصولات است.
  • یک سیستم تزریق برای تزریق مایع برودتی.
  • فن های گردشی برای بهبود انتقال برودت به محصولات.
  • سیستم اگزوز برای تخلیه گازهای اضافی.
دیاگرام تونل انجماد

در فریزرهای تونلی از گازهای برودتی مانند دی اکسید کربن یا نیتروژن برای انجماد مواد غذایی استفاده می کنند. بدین صورت که مایع در محفظه ای تحت فشار ذخیره و نگهداری می شود و در طی زمان بسته به نوع فریزر به داخل لوله فریزر انتقال می یابد. سپس مواد غذایی که تازه هستند بر اساس نوع فناوری انجمادی که در فریزر انجام می شود به سرعت منجمد و پس از تکمیل فرآیند، این اقلام غذایی به مکان‌های مختلف مانند فروشگاه‌های مواد غذایی، انبارها، رستوران‌ها، کافه تریا، بیمارستان‌ها و بسیاری دیگر ارسال می‌شوند.

مهم ترین نکته در طراحی تونل انجماد و به دست آوردن کار آمدترین نتیجه، این است که تا حد امکان از انرژی موجود در کرایوژن استفاده شود که به عوامل مختلفی از جمله فشار ذخیره‌سازی کرایوژن و دمای بخار خروجی فریزر بستگی دارد.

برای دی اکسید کربن (CO2)، حدود ۸۵ درصد از ظرفیت تبرید در طی تصعید CO2 جامد (گرمای نهان) و ۱۵ درصد در بخارات سرد (گرمای محسوس) به دست می آید.  برای یک سیستم نیتروژن، حدود ۵۰ درصد از ظرفیت تبرید در طی تبخیر مایع (گرمای نهان) و ۵۰ درصد از بخارات سرد (گرمای محسوس) به دست می آید.

کارایی یک سیستم نیتروژن در درجه اول در دمای گاز خروجی منعکس می شود. اگر دمای گاز خروجی خیلی پایین باشد، گرمای محسوس گازهای نیتروژن موجود برای انجماد محصولات کاهش می یابد. این منجر به مصرف نیتروژن بیشتر و بهینه نبودن فرآیند انجماد خواهد شد.

امتیاز: 8/ 5